Stenskottsfilm - ett stenskottsskydd & lackskydd

investera i erat fordon

Paint Protection Film - fordonets skyddsängel

Stenskottsskydd eller PPF (Paint Protection Film), är en transparent och optiskt klar stenskottsfilm som finns i flera utförande (blank, matte, infärgad mm.). Speciellt framtagen för att skydda erat fordon, motverkar detta robusta lackskydd; stenskott, repor, graffiti, UV, samt avvisar smuts och vatten. Den perfekta produkten för att bibehålla erat fordons lack i toppskick.

PPF - en satsning på erat fordon

Då flera fordonstillverkare övergår allt mer till vattenbaserad lack, för att skona miljön, så är stenskottsfilm (PPF) en perfekt investering för att behålla lacken i sitt ursprungliga skick. Detta då den vattenbaserade lacken inte är lika stryktålig som förr och blir snabbt blästrad. 

Lackskyddet innebär en investering även vid leasing då restvärdet bevaras samt säkrar er från avdrag på grund av skador i lacken. Ett självklart val för att säkerställa ett högt värde på ert fordon för framtida försäljning oavsett om bilen är leasad eller ej.  

För att ni som kund ska känna er trygga från start till punkt så har vi valt att enbart arbeta med marknadsledande produkter från välkända tillverkare. Vi har således genomgått en certifiering hos XPEL för att kunna erbjuda deras välutvecklade produkter, samt få tillgång till deras enorma pre-cut databas (DAP) vilket innebär att montaget sker riskfritt, utan snitt mot underliggande lack. All montering sker med färdigskuret material ur våran plotter. Inga snitt, ingen stress och ingen oro.


Stenskottsskydd med självläkande teknik

Stenskottsfilmen från XPEL är speciellt framtagen för att skydda ert fordon mot vardaglig slitage, och samtidigt bibehålla sin finish med hjälp av självläkande och hydrofobiska egenskaper. Den smutsavvisande ytan på skyddsfilmen gör att smuts och damm inte fäster lika hårt på fordonet och underlättar vid tvätt och rengöring. 

Redo för en investering? Kontakta oss för offert.

Bläddra gärna ner för uppskattade priser på vanliga paket.XPEL STEALTH - matte PPF

STEALTH är en matte stenskottsfilm ur XPELs PPF-serie som, i första hand, är ämnad för matta lacker, men även går att omvandla en blank lack till satin finish. En kompromiss för er som vill behålla och skydda ordinarie kulör på ert fordon, men samtidigt sticka ut bland mängden. Samma tjocklek och garantier som ULTIMATE PLUS-serien.

XPEL & ULTIMATE PLUS PPF

XPEL är ett stort varumärke med fäste runt om i världen. Deras produkter är bland de främsta på dagens marknad och har länge fokuserat på att utveckla en stabil och hållbar produkt. Detta för att kunna erbjuda er konsumenter en bastant produkt som verkligen håller det den utlovar.

Ultimate Plus-serien innehar flera urval i form av tjocklek samt högblank eller matte - allt från 150 mikron till 270 mikron. Som standardprodukt har vi valt att använda oss av Ultimate Fusion (deras senaste tillskott). Folien har en tjocklek på cirka 200 mikron (8 mil) med en hydrofobisk yta och självläkande egenskaper. Beroende på vad erat fordon utsätts för så kan vi skräddarsy ett skydd anpassat för hur det brukas.

Vi är certifierade XPEL-montörer med egenrätt till försäljning i Göteborgstrakten. Till skillnad från andra leverantörer är XPEL noggranna med deras val av montörer och kräver därför certifiering med uppföljning - detta för att säkerställa en viss standard på deras varumärke. XPEL är jämförbar med STEK DYNOshield, SunTek, Hexis BodyFence med flera. Vi erbjuder er i Stenungsund, Uddevalla, Göteborg, Trollhättan och Kungälv med omnejd denna högkvalitativa produkt för att ni som kund ska vara nöjd med erat val av foliemontör och lackskydd/skyddsfilm.

DAP - Konsten att montera pre-cut/färdigskuret

Det som skiljer XPEL från mängden är tillgången till en väletablerad programvara med möjlighet till "pre-cut". Då många tillverkare på marknaden har lagt fokus på ta fram en PPF-produkt så började istället XPEL i andra änden och utvecklade i första hand en programvara och databas för färdigskuren PPF - med andra ord DAP (Design Access Program). Detta för att effektivisera arbetet med stenskottsfolie och för att minimera onödiga risker med snitt mot fordon, vilket annars är väldigt vanligt i PPF-branschen. PPF-montage innebär annars att man skär folien för hand mot bilens ytor - högrisk!

Som certifierad XPEL-montör har vi tillgång till deras breda databas med färdigskurna mallar för alla de senaste modeller (samt många äldre) - både invändigt och utvändigt på erat fordon. Certifieringen innebar en fyra-dagarskurs, med slutprov, nere i Nederländerna på XPELs huvudkontor i Europa.


Fråga oss gärna om PPF. Vi erbjuder även tonad PPF och färgad PPF ämnad för helfoliering av erat fordon. Vi erbjuder även skyddsfilm från andra leverantörer på marknaden så som STEK, GSWF och Hexis, men förespråkar i första hand XPELs PPF på grund av deras hållbarhet och garantier.

Skydda interiören med XPEL PPF

DAP erbjuder inte bara färdigskuren PPF till utsidan av bilen, men även inuti. I DAPs databas finns hundratals kit för fordonets interiör och skärmar. Kontakta oss för offert på er modell. Utöver montage erbjuder vi även försäljning av kits för egen montage om så önskas.

 

 

Prislista PPF

Halvfront

från 13900,- inkl moms

 • Huv
 • Stötfångare fram

Helfront

från 15900,- inkl moms

 • Huv
 • Stötfångare fram
 • Framskärmar

Helfront Plus

från 17900,- inkl moms

 • Huv
 • Stötfångare fram
 • Framskärmar
 • Backspeglar
 • A-stolpar

Helfront Plus Plus

från 25900,- inkl moms

 • Huv
 • Stötfångare fram
 • Framskärmar
 • A-stolpar & backspeglar
 • Trösklar/nedre dörr
 • XPEL FUSION lackskydd (4 år)
Vårat mest prisvärda och rekommenderade paket.

Helbil (inkl fr.lyktor)

från 46900,- inkl moms

 • Lackerade områden
 • Framlyktor

Plastdetaljer (trim) ingår ej. Önskas även dessa områden var noga med att informera oss detta vid er offertförfrågan.

Utsatta områden

från 6900,- inkl moms

 • Trösklar
 • Stänkskydd (fram/bak)
 • Hundben
 • Insteg
 • Inlastningsskydd
Skydda de mest utsatta områden på er bil för att motverka rost och slitage.
* Prislistan ovan är enbart ett prisexempel och riktpris baserat på vanliga paket och minsta modell av fordon. Slutpriser kan variera en del beroende på modell, folieval och områden.

Begär offert

 

Glöm inte kolla in vårat galleri för att se våra projekt med stenskottsskydd - Galleri

För våra senaste referenser med stenskottsfilm/PPF besök och gilla gärna våran Facebook eller Instagram.

Läs gärna mer om XPELs produkter på deras hemsida : https://xpeleu.se/