Stenskottsfilm - stenskottsskydd & lackskydd

investera i erat fordon

Paint Protection Film - fordonets skyddsängel

Stenskottsskydd eller PPF (Paint Protection Film), är en transparent och optiskt klar stenskottsfilm som finns i flera urval av utförande. Speciellt framtagen för att skydda ert fordon, motverkar detta robusta lackskydd; stenskott, repor, graffiti, UV, samt avvisar smuts och vatten. Den perfekta produkten för att bibehålla erat fordons lack i toppskick.

PPF - en satsning på ditt fordon

Då flera fordonstillverkare övergår allt mer till vattenbaserad lack, för att skona miljön, så är stenskottsfilm (PPF) en perfekt investering för att behålla lacken i sitt ursprungliga skick. Detta då den vattenbaserade lacken inte är lika stryktålig som förr och blir snabbt blästrad. 

Lackskyddet innebär en investering även vid leasing då restvärdet bevaras samt säkrar er från avdrag på grund av skador i lacken. Ett självklart val för att säkerställa ett högt värde på ert fordon för framtida försäljning oavsett om bilen är leasad eller ej.  

För att ni som kund ska känna er trygga från start till punkt så har vi valt att enbart arbeta med marknadsledande produkter från välkända tillverkare. Vi har således genomgått en certifiering hos XPEL för att kunna erbjuda deras välutvecklade produkter, samt få tillgång till deras enorma pre-cut databas (DAP).


Stenskottsskydd med självläkande teknik

Stenskottsfilmen från XPEL är speciellt framtagen för att skydda ert fordon mot vardaglig slitage, och samtidigt bibehålla sin finish med hjälp av självläkande och hydrofobiska egenskaper. Den smutsavvisande ytan på filmen från ULTIMATE FUSION serien gör att smuts och damm inte fäster lika hårt på fordonet och underlättar vid tvätt och rengöring. 

Redo för en investering? Kontakta oss för offert.XPEL STEALTH - matte PPF

STEALTH är en matte stenskottsfilm ur XPELs PPF-serie som, i första hand, är ämnad för matta lacker, men även går att omvandla en blank lack till satin finish. En kompromiss för er som vill behålla ordinarie kulör på ert fordon men samtidigt sticka ut bland mängden. Samma tjocklek och garantier som ULTIMATE PLUS-serien.

XPEL & ULTIMATE PLUS PPF

XPEL är ett stort varumärke med fäste runt om i världen. Deras produkter är bland de främsta på dagens marknad och har länge fokuserat på att utveckla en stabil och hållbar produkt. Detta för att kunna erbjuda er konsumenter en bastant produkt som verkligen håller det den utlovar.

Ultimate Plus-serien innehar flera urval i form av tjocklek samt högblank eller matte - allt från 150 mikron till 270 mikron. Som standardprodukt har vi valt att använda oss av Ultimate Fusion (deras senaste tillskott). Folien har en tjocklek på cirka 200 mikron (8 mil) med en hydrofobisk yta och självläkande egenskaper.

Vi är certifierade XPEL-montörer med egenrätt till försäljning i Göteborgstrakten. Till skillnad från andra leverantörer är XPEL noggranna med deras val av montörer och kräver därför certifiering med uppföljning - detta för att säkerställa en viss standard på deras varumärke. Jämförbar med STEK DYNOshield och SunTek så är denna PPF högst kvalitativ och minst sagt likvärdig. Vi erbjuder er i Stenungsund, Uddevalla, Göteborg, Trollhättan och Kungälv med omnejd denna högkvalitativa produkt för att ni som kund ska vara nöjd med ert val av foliemontör och lackskydd.

DAP - Konsten att montera pre-cut/färdigskuret

Det som skiljer XPEL från mängden är tillgången till en väl etablerad programvara med möjlighet till "pre-cut". Då många tillverkare på marknaden har lagt fokus på ta fram en PPF-produkt så började istället XPEL i andra änden och utvecklade i första hand en programvara och databas för färdigskuren PPF - med andra ord DAP (Design Access Program). Detta för att effektivisera arbetet med stenskottsfolie och för att minimera onödiga risker med snitt mot fordon, vilket är väldigt vanligt i branschen annars.

Som certifierad XPEL-montör har vi tillgång till deras breda databas med färdigskurna mallar för alla de senaste modeller (samt många äldre) - både invändigt och utvändigt på erat fordon. Certifieringen innebar en fyra-dagarskurs, med slutprov, nere i Nederländerna på XPELs huvudkontor i Europa.


Fråga oss gärna om PPF. Vi erbjuder även tonad PPF och färgad PPF ämnad för helfoliering av erat fordon. Vi erbjuder även PPF från andra märken på marknaden så som STEK, GSWF och Hexis, men förespråkar i första hand XPELs PPF på grund av deras hållbarhet och garantier.

Skydda interiören med XPEL PPF

DAP erbjuder inte bara färdigskuren PPF till utsidan av bilen, men även inuti. I DAPs databas finns hundratals kit för fordonets interiör och skärmar. Kontakta oss för offert på er modell. Utöver montage erbjuder vi även försäljning av kits för egen montage om så önskas.

 

DYNOflex - bevara vindrutan

DYNOflex är en skyddsfilm ämnad för vindrutan, från STEK. Denna folie bevarar ytskiktet på er vindruta och skyddar mot diverse stenskott och slitage. En smart investering för er som vill bibehålla fordonets originalskick. Denna folien är vattenavstötande och självläker vissa ytliga repor. Vindrutefilmen har 1 års garanti (gäller missfärgning och krackelering). 

OBS! DYNOflex är främst menad för banbilar och fordon som brukas kortare perioder (sommarfordon). På grund av Sveriges väderlek och förhållanden så förslits denna folie och således har väldigt kort livslängd. Vi rekommenderar därför inte DYNOflex för bruksbilar dels på grund av ekonomi och den låga hållbarheten..


 

Prislista PPF

Halvfront

från 10500,- inkl moms

 • Huv
 • Stötfångare fram

Helfront

från 12500,- inkl moms

 • Huv
 • Stötfångare fram
 • Framskärmar

Helfront Plus

från 14500,- inkl moms

 • Huv
 • Stötfångare fram
 • Framskärmar
 • Backspeglar
 • A-stolpar
* Prislistan ovan är enbart ett prisexempel och riktpris baserat på vanliga paket och minsta modell av fordon. Slutpriser kan variera en del beroende på modell, folieval och områden.

Läs gärna mer om XPELs produkter på deras hemsida : https://xpeleu.se/
 

Nedan finner ni vissa referenser, glöm inte kolla in vårat galleri för fler projekt med stenskottsskydd - Galleri

För våra senaste referenser med stenskottsfilm/PPF besök och gilla gärna våran Facebook eller Instagram.

 • Helfront, tak och stänkskydd på denna unika skönhet.
  Helfront, tak och stänkskydd på denna unika skönhet.
 • STEK DYNOblack/smoke/shield monterat på diverse ytor.
  STEK DYNOblack/smoke/shield monterat på diverse ytor.
 • Heltäckt Tesla Model 3, med Hexis BodyFence Matte PPF.
  Heltäckt Tesla Model 3, med Hexis BodyFence Matte PPF.
 • Model X, helwrappad i stenskottsskyddsfolie.
  Model X, helwrappad i stenskottsskyddsfolie.
 • Invikta kanter med få synliga avslut.
  Invikta kanter med få synliga avslut.
 • Glansig yta blir det med PPF. Självläkning och vatten- samt smutsavvisning.
  Glansig yta blir det med PPF. Självläkning och vatten- samt smutsavvisning.
 • Fullt dechromed Model S med PPF på front, lyktor och vindruta.
  Fullt dechromed Model S med PPF på front, lyktor och vindruta.
 • Skillnad på lyktornas utseende med STEKs DYNOshade PPF.
  Skillnad på lyktornas utseende med STEKs DYNOshade PPF.
 • Toning av baklyktor med hjälp av STEKs PPF, finns i 3 olika toner.
  Toning av baklyktor med hjälp av STEKs PPF, finns i 3 olika toner.
 • Detaljbild på avslutet av folien på en stötfångare.
  Detaljbild på avslutet av folien på en stötfångare.
 • Detaljbild på avslut av BodyFence på bakre stötfångare.
  Detaljbild på avslut av BodyFence på bakre stötfångare.
 • Närbild på fronten, ser ni avsluten? Osynligt robust skydd med självläkande egenskaper.
  Närbild på fronten, ser ni avsluten? Osynligt robust skydd med självläkande egenskaper.
 • Remsa placerad vid hjulhus för att motverka skvätt av grus och asfalt. Ref: Sol & Säkerhet
  Remsa placerad vid hjulhus för att motverka skvätt av grus och asfalt. Ref: Sol & Säkerhet