FAQ / Vanliga frågor

Varför helfoliera?

Att helfoliera bilen eller fordonet innebär att bevara lacken med en wrapping-folie, en gjuten polymer PVC. Utöver ett skydd för UV, mindre stenskott och lättare repor (då folien är tåligare än lack) är det ett sätt att ändra färgen på ditt annars vardagliga fordon och synas. Vid leasing är dessutom valet att helfoliera bilen billigare, i flesta fall, än att välja den kulör på bil ni önskar.


Vad är skillnaden på stenskottsskydd och wrapping-folie?

Stenskottsskyddet är en transparent folie (polyuretan) som är kraftigare än vanlig wrapping-folie. Skyddet är självläkande och smutsavvisande. Skyddsfolien är speciellt utvecklat för att skydda fordonet mot stenskott, repor, graffiti och UV. Folien är även ett perfekt alternativ för att skydda lastintag samt instegsutrymmen.


Hur länge håller respektive folie?

Våran standardleverantör av wrapping-folie har en hållbarhet på mellan 3-6 år beroende på färg, monteringsgrad och skötsel. Garantitid 3 år.
Stenskottsskyddet har en livslängd på 7+ år, beroende på skötsel. Garantitid 7 år. STEK PPF - 10 år.

Vi använder oss av Hexis som standardleverantör vid folie. Självklart har vi tillgång till andra fabrikörer av film, så som 3M, Avery Dennison m.m.


Vad kostar en helfoliering respektive ett stenskottsskydd?

Priset på en helfoliering varierar. Beroende på flera faktorer så som film, färg och typ av fordon ligger en genomsnittlig helfoliering på 12000 till 25000+ inkl. moms. Kontakta oss för att få er offert så skräddarsydd som möjligt. 

Faktorer som påverkar kostnaden för ett stenskottsskydd är om filmvalet är blank/matt, typ av fordon och antal ytor som ska appliceras. En typisk helfront (huv, stötfångare, skärmar och sidospeglar)  ligger på mellan 7000-12000 inkl. moms. Skicka gärna in en offertförfrågan för just ert fordon.


Betalningsalternativ?

Vi erbjuder flera betalningsalternativ för våra tjänster och produkter. Huvudsakligen sker köp genom Swish eller kortbetalning. Avbetalning/faktura som privatperson sker via Wasa Kredit, sedvanlig kreditprövning görs. För mer information kring avbetalning/faktura vänligen kontakta oss per mejl.

Som betalningsalternativ för företagare erbjuder vi betalning via Swish eller faktura (15 dagars netto).


Kan man helfoliera med syfte att reparera lacken?

Vid rost och hål i kaross går det tyvärr inte montera folie då folien inte fäster som den skall. Vid hål hamnar folien fritt i luften och livslängden reduceras. Har bilen rostskador kan ingen garanti lämnas och helfoliering avråds. Reparera rostskadan och återkom gärna!


Hur lång tid tar en applicering?

En normal helfoliering tar ca 3-5 arbetsdagar beroende på typ av fordon/bil.
Applicering av stenskottsskydd tar ungefär en arbetsdag, beroende på omfattning kan det ta upp till tre dagar.


Vilka typer av fordon applicerar ni?

Alla fordon är välkomna med unika undantag vid stenskottsskydd. Kontakta gärna oss för att ta reda på om ditt fordon är kompatibelt för respektive applicering.

Nyligen lackförseglade fordon kan vi tyvärr inte applicera på inom 2-4 månader då folien ej fäster på grund av ytskiktet.


Demonterar ni gammal folie?

Vi utför demontering av folie som gjort sitt. Kontakta oss för offert. 

Kostnad för detta börjar från 4000,- inkl moms.


Vad bör jag tänka på vid inlämning?

• Tvätta bilen/fordonet innan, otvättat tas en tvättavgift ut på 500 kr. 
• Räkna med att fordonet kommer vara hos oss i några dagar då applicering tar tid. Resa till/från står kunden för. Pendlingsmöjlighet (tåg/buss) finns i närheten. Vid övernattning finns även hotell i närheten.
• Vid köp av våra produkter och tjänster skrivs ett köpeavtal för att inga fel ska inträffa.


Skötselråd och tips

• Vid tvätt av folierat fordon råds att använda ProTechs LASERWASH för blanka/metallic ytor och ProTechs MATCLEAN för matta ytor. 
• Vanlig biltvätt fungerar utmärkt, är det dock gamla borstar kan folien repas precis som när lacken är oskyddad.
• Vid högtryckstvätt råds till att hålla avstånd på >50 cm och hålla en 90° vinkel mot folien.
• Vaxning och polering fungerar bra om folien är blank (OBS! Detta gäller inte PPF, på grund av sina egenskaper avråds all form av polering och vaxning). Vid matta folier avråds detta då folien förlorar sin matthet.
• Ytliga repor på ditt stenskottsskydd? Häll på kokande vatten eller använd ångtvätt, torka sedan av området.Vid ytterligare frågor kontakta oss på info@inwrap.se