FAQ / Vanliga frågor

Varför helfoliera?

Att helfoliera bilen eller fordonet innebär att bevara lacken med en wrapping-folie, en gjuten polymer PVC. Utöver ett skydd för UV, mindre stenskott och lättare repor (då folien är tåligare än lack) är det ett sätt att ändra färgen på ditt annars vardagliga fordon och synas. Vid leasing är dessutom valet att helfoliera bilen billigare, i flesta fall, än att välja den kulör på bil ni önskar. Vid byte av bil, kan folien demonteras för att visa upp en bevarad lack utan yttre åverkan, som garanterar ett högre andrahandsvärde.


Vad är skillnaden på stenskottsskydd och wrapping-folie?

Stenskottsskyddet är en transparent folie (polyuretan) som är kraftigare än vanlig wrapping-folie. Skyddet är självläkande och smutsavvisande. Skyddsfolien är speciellt utvecklat för att skydda fordonet mot stenskott, repor, graffiti och UV. Folien är även ett perfekt alternativ för att skydda lastintag samt instegsutrymmen.


Hur länge håller respektive folie?

Wrapping-folie har en hållbarhet på mellan 3-6 år beroende på färg, monteringsgrad och skötsel. Garantitid 3 år.
Stenskottsskyddet har en livslängd på 7+ år, beroende på skötsel. Garantitid 7 år. STEK PPF - 10 år.
Matte PPF har något lägre garantitid beroende på leverantör.

Självklart har vi tillgång till de flesta fabrikörer av film, så som 3M, Avery Dennison m.m.


Vad kostar en helfoliering respektive ett stenskottsskydd?

Priset på en helfoliering varierar. Beroende på flera faktorer så som film, färg och typ av fordon ligger en genomsnittlig helfoliering på 12000 till 25000+ inkl. moms. Kontakta oss för att få er offert så skräddarsydd som möjligt. 

Faktorer som påverkar kostnaden för ett stenskottsskydd är om filmvalet är blank/matt, typ av fordon och antal ytor som ska appliceras. En typisk helfront (huv, stötfångare, skärmar och sidospeglar)  ligger på mellan 7000-12000 inkl. moms. Skicka gärna in en offertförfrågan för just ert fordon.


Kan man foliera ny-/omlackerade områden?

När det gäller foliering av ny-/omlackerade områden, så bör det nämnas att vid demontage av folien, finns risken att lack medföljer. Detta på grund av att en eftermarknadslack ej är härdad på samma sätt som fabrikslack.

Vi råder till inlämning vid demontage av folien för högsta möjlighet av bevaring av lack. Vi kan dock inte garantera att demontaget sker utan lacksläpp.
 


Vilka typer av fordon applicerar ni?

Alla fordon är välkomna med unika undantag vid stenskottsskydd. Kontakta gärna oss för att ta reda på om ditt fordon är kompatibelt för respektive applicering.

Nyligen lackförseglade fordon kan vi tyvärr inte applicera på inom 2-4 månader då folien ej fäster på grund av ytskiktet.


Demonterar ni gammal folie?

Vi utför demontering av folie som gjort sitt. Kontakta oss för offert. 


Vad bör jag tänka på vid inlämning?

• Tvätta bilen/fordonet innan, otvättat tas en tvättavgift ut på 500 kr. 
• Räkna med att fordonet kommer vara hos oss i några dagar då applicering tar tid. Resa till/från står kunden för. Pendlingsmöjlighet (tåg/buss) finns i närheten. Vid övernattning finns även hotell i närheten.


Betalningsalternativ?

Vi erbjuder flera betalningsalternativ för våra tjänster och produkter. Huvudsakligen sker köp genom Swish eller kortbetalning. Avbetalning/faktura som privatperson sker via Klarna, sedvanlig kreditprövning görs. För mer information kring avbetalning/faktura vänligen kontakta oss per mejl.

Som betalningsalternativ för företagare erbjuder vi betalning via Swish eller faktura.


Skötselråd och tips

• Vanlig biltvätt fungerar men avråds, är det dessutom gamla borstar kan folien repas precis som lacken.
• Vid högtryckstvätt råds till att hålla avstånd på >50 cm och hålla en 90° vinkel mot folien.
• Vaxning och polering fungerar bra om folien är blank (OBS! Detta gäller inte PPF, på grund av sina egenskaper avråds all form av polering och vaxning). Vid matta folier avråds detta då folien förlorar sin matthet.
• Ytliga repor på ditt stenskottsskydd? Häll på kokande vatten eller använd ångtvätt, torka sedan av området.Vid ytterligare frågor kontakta oss på info@inwrap.se